ליקויי בניה

מה לעשות אם מגלים ליקויי בניה בבית?

רכישת נכס היא אחת העסקאות המשמעותיות ביותר בחיינו וכדי שהיא תהיה מוצלחת חשוב לבצע בדיקות שונות כשאחת החשובות שבהן היא בדק בית במהלכו נבדקים כל המרכיבים שכלולים בנכס.

בחלק מהמקרים מגלה בודק הבית ליקויי בניה. ליקויי הבניה הם בעצם כשלים הנדסיים שנמצאו בנכס, הליקויים יכולים להיות קטנים וקלים יחסית לתיקון או משמעותיים – עד כדי מסכנים חיי אדם. דוגמאות לליקויי בניה יכולות להיות: רטיבות בקירות, ריצוף שאינו ישר, נכס שאינו יציב, בעיות בחשמל ותקלות נוספות.

גילוי ליקויי בניה לפני כניסה לדירה

במידה שבדק הבית מתבצע לפני רכישת הנכס ומתגלים ליקויי בניה אפשר לנסות להפחית את מחירו של הנכס אך אם רוצים לטפל בעניין ולא מוכנים להיכנס לדירה עם ליקויי בנייה יש לפנות אל הקבלן ולבקש ממנו לבצע את התיקונים הדרושים. אם הקבלן מסרב לבצע את התיקונים מומלץ לפנות אל עורך דין מקרקעין ולהגיע אל בית המשפט.

מה לעשות אם הדירה כבר נקנתה?

לצערנו, לא תמיד מצליח בעל המקצוע לזהות את ליקויי הבניה וכאן העניינים מסתבכים עוד יותר. במקרה שעדיין נמצאים בתקופת האחריות – תקופה שנמשכת 3 שנים מתקופת בדק הבית, צריכים בעלי הנכס להוכיח שהליקויים נוצרו בעת הבניה ולא היו תוצאה של שימוש לא תקין.

במקרים אלו קובע החוק (חוק המכר) שניתן להסתמך על הממצא אם הקונה הודיע לקבלן על הליקוי תוך שנה מזמן הרכישה והיה ניתן למצוא אותו במהלך בדיקה רגילה. לפי החוק, יכול הקבלן לבצע את התיקונים בזמן סביר כשהרוכש צריך לאפשר לו לבצע את התיקונים, אם הליקוי חזר פעם נוספת או לא תוקן על ידי הקבלן יכול בעל הדירה לבצע את התיקונים על חשבונו של הקבלן.

מתי מגיעים למצב שכדאי לתבוע את הקבלן?

במקרה שהקבלן לא מסכים לשלם על התיקונים זכותו של בעל הנכס להגן על עצמו ולהגיש תביעה לביצוע תיקון ליקויים וקבלת פיצויים בשל איחור בתיקונים, גרימת נזקים ועוגמת נפש. כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה של התביעה צריך בעל הנכס לשמור על התכתובות, הפקסים, האי–מיילים וההודעות שהוחלפו בינו ובין הקבלן ולצרף לתביעה חוות דעת של מהנדס. כמו כן, ניתן לפנות אל רשם הקבלנים ורצוי לפנות אל עורך דין מקצועי ובעל ניסיון שמתמחה בתחום ליקויי בניה.

מתי צריכים עורך דין בנושא?

אם גיליתם ליקויי בניה בנכס שרכשתם ואתם נמצאים בתקופת האחריות מומלץ עבורכם לפנות לעורך דין שמתמחה בליקויי בניה ולקבל ייעוץ וסיוע לאורך כל התהליך. באמצעות מומחה בתחום תוכלו לקבל את הפיצויים שמגיעים לכם ולתקן את הליקויים על חשבונו של הקבלן, תיקונים אלו יוכלו להיות למשל: תיקון ליקוי ברצפת הבטון – כדי לבצע את התיקון תוכלו לפנות אל חברה שמתמחה בתחום ולתקן את הריצוף. כמו כן, אם הייתה נזילה בקירות תוכלו לבצע חיפוי קירות מרשים.

תיקונים שיתבצעו על ידי חברה מקצועית יוכלו לגרום לנכס שלכם להראות יפה ואסתטי עוד יותר מכפי שהיה לפני כן ולכן במקרים אלו מומלץ להגיש תביעה, לעבור את התהליך ולקבל את הפיצויים שמגיעים לכם, אל תוותרו בקלות.

 
גלילה לראש העמוד